2013. augusztus 30., péntek

Visszaszámlálás - 10... 9...

Lassan, de biztosan közeledik kiutazásunk napja. Szeptember 8-án, reggel 6 órakor indulunk a Liszt Ferenc Repülőtérről, addigra igazán össze kell szednünk magunkat.

Előtte azonban még rengeteg elintézendő dolgunk van. Néhány utazónak még bőröndöt kell beszerezni, meg esőkabátot, meg esernyőt, meg gyógyszereket, meg konnektor-átalakítót, meg szépcipőt, meg egy kis zacskóslevest... sorolhatnám a végtelenségig. Viszont akadnak olyan fontos dolgok, amiken már túl is vagyunk: ilyen például az augusztus 29-én tartott szülői értekezlet, és az utolsó felkészítő órákkal töltött nap, amikor még csak mi uraltuk az iskolát.

Szülői-résztvevői értekezlet

A Hunyadiban gyűltünk össze 16.30-kor, szülőkkel-képviselőkkel felszerelkezve (vittük az új jegyzettömbünket és tollunkat is...), hogy végre helyére tegyünk minden felmerült problémát. Tisztáztuk a poggyászok, kézipoggyász méretét, súlyát; feljegyeztük az utazáshoz szükséges dokumentumokat; és végeztünk egy gyors fejszámolást, hogy mennyibe is kerülne Londonba kirándulni Portsmouth-ból. 
A jelenlévő szülők-gondviselők feltehették kérdéseiket, amire teljes körű választ kaptak.
A megbeszélés után aláírtuk néhány dokumentumot,  két- és háromoldalú szerződéseket kellett hitelesítenie minden résztvevőnek és gondviselőjének.

Mit is tudunk most az útról?

2013. szeptember 8-án, helyi idő szerint 06.00-kor indulunk a lutoni reptérre. Érkezésünk 7.30 körülre várható, innen transzferrel viszik a csapatot Portsmouthba. A Training Vision embereitől kapunk majd egy Welcome kit-et, amiben térkép, a szükséges itteni dokumentumok és hasonlók lesznek. Lutonból elvisznek minket a hostokhoz, a befogadó családokhoz, első nap - az eddigi információk szerint - más dolgunk nem lesz. Ismerkedünk a hellyel, a családdal, életjelet küldünk a hazaiaknak.

Az ez után következő napokban nyelvtanfolyamokon veszünk részt (angolul persze), várost nézünk, és a Training Vision központjában köszöntenek minket ünnepélyesebb keretek között.
Később, a nyelvtanfolyamok sikeressége után "állásinterjúra" megyünk (szintén angolul! Magyarul is izzasztó lesz, hát még angol nyelven...), ahol felmérik nyelvtudásunkat, és ennek függvényében dolgozni kezdünk.

A munka mellett kulturális élmények gyűjtésére is alkalmunk lesz, és persze összejárunk majd a csoporttal megbeszélni az eddig tapasztaltakat.

Szeptember 28-án, 8.20-kor indulunk haza Lutonból, tehát hazafelé is korán kell kelni - bár lehet annyira izgatottak leszünk már, hogy inkább le se fekszünk aznap :)

Az utolsó felkészítő nap

A lelki ráhangolódás már szerintem mindannyiunkban elkezdődött.
Aggódhatunk az anyagiakon - elég lesz vajon amennyit viszek? El tudok utazni Londonba a többiekkel?
Aggódhatunk a kulturális különbségeken - vajon éhen fogok halni (persze hogy nem, de azért a köztudottan nagyétkű magyaroknak igen csekély adag az angolok csomagolt ebédje, ami egy félbevágott toastkenyeres szendvicsből, minibanánból, minicsokiból, és minicsipszből áll)?
Aggódhatunk a nyelvi akadályokon - meg tudom magam értetni a családdal? A munkatársakkal?
Aggódhatunk az itthoniak miatt - rendben megy otthon minden? Mindenki jól van? Hiányzom a szüleimnek? Hiányzom a páromnak? Hiányzom a kutyámnak? :)

Rengeteg a kérdőjel még, de egy a biztos - bő egy hét, és elindulunk. Kicsit már most izgulok, de gondolom ez egészséges. Sokunknak az első repülése, az első hosszabb idő, amit önállóan, szülők-gondviselők nélkül töltünk. Azonban úgy érzem - az elmúlt 2 hét tapasztalatai alapján - hogy egy remek csapat vagyunk, és át tudjuk segíteni egymást a mélypontokon.

És, ahogy egy nagyon szeretett (már nyugdíjazott) tanárnőnk szokta mondani: az élet úgyis mindent megold. Igyekszünk e gondolat szerint továbblépni a problémákon, és idővel minden kérdőjel helyére pont fog kerülni. :)


Üdv,

Bogi

P.s.: A blog jobb oldalán található "Kapcsolódó linkek" részt ajánlom mindenkinek, oda gyűjtjük az utazással, a projekttel, a várossal kapcsolatos webcímeket. Akit érdekel a program, feltétlen olvasgasson ott is! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése