2013. szeptember 11., szerda

"Már egészen britnek érzem magam"

Sikerült egy kis időt szakítani arra, hogy végre egy átfogóbb bejegyzéssel szolgálhassunk. Az elmúlt 2 napban rengeteg minden történt, és végre megismerhettük munkahelyünket is.

Nyelvtanfolyam

A Training Vision gondoskodott angol nyelvtudásunk fejlesztéséről. Judy-val, a nyelvtanárunkkal 10 órás nyelvtanfolyamon vettünk részt, 2x5-ös elosztásban. Az intenzív tanfolyamon szituációkat, szóbeli kommunikációnkat fejlesztő gyakorlatokat végeztünk, de voltak szövegértési gyakorlatok és néhány írásos feladat is. A második blokkban már csatlakozott hozzánk két francia diák is, együtt fejlesztettük beszédkészségünket.
Kis csapatunk a Training Vision irodájában, két francia barátunkkal :)


Az interjúk

A tegnapi napon délelőtt folytak a nyelvórák, délután pedig a Training Vision dolgozói elvezettek minket a munkahelyekre, ahol rövid beszélgetés után egyeztettük a mai napi munkakezdés részleteit.
Úton a munkahelyek felé

Bianka, Gréti, Gabi és Bogi leszünk együtt az Insight4Life-nál. A mentorunk rendkívül kedves, jó humorú, energikus. Olasz csapattal fogunk együtt dolgozni, ők is fiatal diákok, különböző szakterületen kívánnak fejlődni az angol gyakorlat során.
Az interjú nem volt túl hivatalos, inkább személyes jellegű kérdéseket érintettünk, de persze szóba kerültek az eddigi tapasztalatok, és a "Mit dolgoznál szívesen?" kérdés is.
Mindenki hasonló tapasztalatokról számolt be, Ramóna és Móni is ezekkel a kérdésekkel találkozott.

Insight4Life

A mi munkahelyünk egy emeletes keskeny házban található, 5 percre a szállásunktól. Ügyfelekkel nem fogunk találkozni, hiszen az insight4life egy weboldal, amolyan lelki segélyszolgálat, ami az öngyilkosságok, nem kívánt terhességek és hasonló problémák megelőzésére szolgál. Fiataloknak szól, fiataloktól.
Így inkább csak adminisztrációs, számítástechnikával kapcsolatos feladatokat fogunk végezni, de meglátjuk még, bármi történhet... :)
Nem kell elegáns ruhában dolgoznunk, kényelmes, relaxed öltözék is megfelelő a munkahelyen. 1 órás ebédszünetünk van, 10 órakor kezdünk, 5-kor végzünk.
Szerződéskötés közben


Az ismeretlen

Barbi és Adél a British Heart Fundation-nál kaptak helyet, azonban itt nem kezdhetnék el időben a munkát, ezért ma új helyen próbálnak szerencsét. Természetesen, hogy ne maradjanak le, ők is ma munkába állnak az új helyen.

A végére pedig jöjjön egy válogatás az itt készült fényképekből:
Mókázás Biankával

A belváros


A belváros


Városháza


Gyönyörű a város :)



Már szinte úgy buszozunk, mint otthon


A tanári kar :)



A Spinnaker Tower

Várakozás a Training Vision-nél


Vége a nyelvórának

Gabi olvassa a szerződést

Belvárosi móka Biussal: a buszmegállónk

Az utca végén fordulj tengerre

Belvárosi móka Biussal: szeresd a Világot

... ahogy én is!

Amikor az álom valóra válik

A part

Adél mókázik

Portsmouth vasútállomás

Buszállomás, háttérben a hatalmas hajó

Petra otthon 

Rami :)

Egy kis Magyarország, egy kis Franciaország

Az elmúlt idők legjobb Facebook-kiírása:

Fenomenális este: mi vagyunk azok a szerencsések, akik a busz indulási ideje helyett az érkezési időt nézik meg, ezért 1 órát gyalogolnak úgy haza, hogy előtte még be is vásároltak! - Ramóna.