2013. szeptember 9., hétfő

Helyzetjelentés

A munkanaplóm első bejegyzésének rövid vázlata:

"Reggel időben keltünk, hogy megfelelő külsővel érkezhessünk az első napra. Korábban megtanultuk az első benyomás fontosságát, így mindenképp a legjobb formánkat igyekeztünk hozni. Busszal utaztunk a célállomásra, szerencsére itt Portsmouth-ban nagyon jól szervezett a buszközlekedés. Az első nap a Training Vision-nél zajlott. Először prezentációs tájékoztatást kaptunk a városról, a látnivalókról, a buszközlekedésről, a munkahelyekről. Később egy rövid beszélgetés során szétosztottak minket különböző munkahelyekre. Mivel megemlítettem, hogy szeretem az informatikával kapcsolatos feladatokat, és ezek ellátásához nem csak kedvem, hanem végzettségem is van, az Insight4Life alapítványhoz kerültem adminisztrációs munkákra. Rövid szünet után lezajlottak a nyelvi órák, rendkívül jó hangulatban. Élményszerű volt angol anyanyelvű tanártól hallgatni a nyelvtani szabályokat. Tesztet írtunk az első órán, ami segített abban, hogy az előadónk kategóriákba sorolhasson minket. Én B2-es szinten teljesítettem, és megelégedéssel töltött el, hogy sikerült. Ez után az itthoni nyelvi órákhoz hasonló foglalkozáson vettünk részt, ahol átvettük a teszt buktatóit, nehezebb pontjait, majd kicsit kötetlenebb keretek között fejlesztettük nyelvi készségeinket."

Később voltunk városnéző sétán, ott is készült néhány fotó.
Mivel eléggé elhúzódott a mai napi program, és leszívta minden energiánkat, ezért most ilyen rövid bejegyzéssel tudok szolgálni, de holnap reggel feltöltök néhány képet és esetleg írok hozzá leírást is.

Dolgozni igazán csak szerdától fogunk, holnap látogatjuk meg először a munkahelyeket, ahol rövid interjú és ismerkedés vár ránk.

See you later!


Üdv,

Bogi

Az első este Clarendon Roadon

Helyi idő szerint itt 7:13 van, de a tegnap esti fergeteges teamennyiség felkeltett korán... és már nem is tudok visszaaludni, úgyhogy gondoltam, írok egy rövid bejegyzést az esténkről (már ameddig fenn voltam, mert a többiek tovább bírták ébren).

Gyertyafényes vacsora
A fennséges (talán kicsit túlzónak hat a szó, de ez írja le legjobban a minőségét) ebéd után újabb remek fogás következett, vacsorára rizst és chillis babot kaptunk. Első ránézésre darálthússal kaptuk, de a házinéni büszkén mesélte, hogy az bizony gomba! Pedig még ízre is hússzerű volt. Meglepett minket, de nagyon jót ettünk.
Gyertyafényben úszó megterített asztal várt ránk. Desszertnek pedig otthon is ismert vaniliapudingot kaptunk, forró almadarabokkal a folyós édességben. Ez után jött a british tea, fél liternél is nagyobb bögrében.

A tea mellett jót beszélgettünk Patricia-val. Mesélt az angol kultúráról, és kérdezgetett a magyarról. Megígérte, hogy hoz nekünk érdekes rövid könyveket, amit érdemes lesz elolvasnunk; valamint kapunk angol nyelvű filmeket, amik segítségével megfigyelhetjük a különböző akcentusokat.

Beszélgettünk zenéről is, meg egy kicsit az otthoniakról. Ez után megmutatta a buszmegállót, ahonnan indulunk ma a Training Vision köszöntő találkozójára.

Ma már csinosban kell lennünk, úgyhogy fel is kelek. :)

Csók az otthoniaknak!

Üdv,

Bogi