2013. szeptember 17., kedd

Bepillantás a második hétbe



Kedves blogger közönségünk, íme a szokásos, munkanaplóból idézett beszámoló az elmúlt 2 napról, Unyi Bogitól, az Insight4Life-ból :)


HÉTFŐ


1. Az elvégzett tevékenységek, feladatok összefoglalása:
A második hetünket beszélgetéssel kezdtük. Átvettük az ügyiratkezelés alapjait, valamint dokumentumok tárolását megkönnyítő ötleteket, tapasztalatokat tárgyaltuk meg. Megtanultuk, hogy a dolgok fontossági sorrendje, hierarchiája a legfontosabb. Az ABC sorrend a legjobb megoldás, és persze az időrend.
Minden számítógép a következő hierarchiát használja sorbarendezéskor: Legelőre a szóközzel kezdődő fájlok kerülnek, közvetlen utána a nagybetűsök, utána a kisbetűvel kezdődőek, végül pedig a számmal írtak.
Tehát a sorrend képlete:
___  A  a  1
Ezen kívül fontos még, hogy a sorrend kialakításakor különböző részletességű mappákat kell létrehozni. Ennek a sorrendje: Alapinformáció -> részletesebb -> jobban részletezett -> legrészletesebb.
Például:
Insight4Schools, azaz az iskolák számára kialakított honlap dokumentumai. Tehát 4Schools -> Internacionális -> Olaszország -> maga a fájlnév, ami tartalmazza a címet és a készítés dátumát.
 Kipróbáltuk a Microsoft Outlook Express levelezőprogramot, ahol mappákba csoportosítottuk a beérkező e-maileket. Ugyanezt a mappás rendszert alkalmaztuk a Windows ügyintézőben, ahol az itt készített fájljainkat rendszerezhettük.
Később önálló feladatot kaptunk: adatbázis-kezelésben kellett jeleskednünk. Kaptunk egy listát a céggel kapcsolatban álló új szakértőkről, amiben nevek, címek, telefonszámok, szakterületek kerültek felsorolásra. Ezt az excel-listát kellett ellenőriznünk, kiegészítenünk, javítanunk. Nehéz, és nagy odafigyelést igénylő feladat volt, de talán épp ezért tetszett.

2. Szerzett tapasztalatok:
Szerencsére már használtam az Excelt, viszont az angol nyelvű változat kicsit nehezítette a feladatot. Bár tudtam, mit hol kell keresni, nem ment olyan gyorsan a feladatvégzés.
A listába fel kellett jegyezni a szakemberek titulusait, tehát Mr a férfiak neve elé, Ms a hölgyek nevéhez. Akik pontosan töltötték ki a jelentkezési lapot, beírták, ha esetleg doktori címük van, vagy férjezettek.

Az itteni Microsoft Office programok a legújabbak, így megismerhettem a használatukat. Nekem 2007-es programcsomagom van, ehhez képest sokat változott az új szövegszerkesztő. 

KEDD


1. Az elvégzett tevékenységek, feladatok összefoglalása:
A hét második munkanapján kicsit borongósan indult a reggel, és egész nap szakadt az eső. Ez kicsit rányomta a bélyeget a hangulatunkra, azonban annál pontosabban dolgoztunk.
Feladatot cseréltünk a társainkkal – Gabi és én tegnap párban rendeztük az adatbázist, most viszont ezt Bia és Gréti végezte el, mi pedig az ő tegnapi feladatukon dolgozunk.
Így kerültem a hangfelvevő stúdióba, ahol előre felvett hanganyagot kellett szerkesztenünk. A kellemes felvételről ki kellett vágni az ismétléseket, amit a felolvasó hibázás után többször felolvasott, és a tökéletes részt hagytuk a felvételen. Az így feleslegesen megmaradt csendet is eltávolítottuk a felvételről.
Ezen kívül minden apró zörgést, sóhajtást, lélegzetvételt, köhögést is ki kellett szűrni, majd azokat is kijelölni a hangsávban, és egy egyszerű mozdulattal kitörölni.
Ezzel nagyon sok időnk elment, azonban tudtunk még figyelmet fordítani a cég arculatának részletesebb megfigyelésére is.
A céglogó egy egyszerű, elegáns felirat, ami kék-lila-zöld színekkel bír. Ezek nyugalmat, boldogságot, inspiráló erőt sugároznak, ami hűen tükrözi az Insight ügyfélpolitikáját. A hely célja, hogy az embereket és életüket boldogabbá, egésszé tegye. Kiegészítse, megújítsa, jobbá alakítsa. Az egyszerűség pedig mindenképpen magas minőségre utal, ami szintén a logóban figyelhető meg.
Ez a logó az épület külső részén egy helyen, belül a főnöki asztal felett két helyen is megtalálható. Szerintem szép, igényesen kivitelezett munka.

2. Szerzett tapasztalatok:
A hangszerkesztő program számomra teljesen új volt, mégis gyorsan belerázódtam a használatába. Könnyű kezelési felülettel rendelkezik, kis odafigyeléssel és szorgalommal gyorsan tökéletesre lehet fejleszteni az ezzel való munkát.
Nagyon tetszett a szerkesztés, bár nem kifejezetten titkárnői feladat, mégis hasznosnak tartom, mert a koncentrációt, a hallott szövegértést fejlesztő és a pontosságot igénylő feladatokból nem lehet túl sokat végezni.

Képek:

Gabi szerkeszt

Kupaktanács

Bogi szerkeszt

Esti ima - hálálkodás a jó vacsoráért!

Útravaló pozitív gondolat. A férfi háza kastély - amíg a királynő haza nem ér!

A lelkünk még nyaral

Barbi fotója a mesebeli hajóról :)

Utazás hazafelé a kirándulás után


Ramóna fotója a Spinnaker Tower-ről

Üdvözlünk mindenkit, aki olvassa ezeket a sorokat!
Szebb napot (itt ugyanis szakad az eső és fűteni kell)!

Girls from the Clarendon Road