2013. szeptember 20., péntek

Helyzetjelentés az Insight4Life-ból


Csütörtök: Imrik Bianka

Dátum:
2013. szeptember 19.
csütörtök, 12. nap
9. munkanap
Munkahely:
Insight4Life
Szakterület:
Adminisztráció

1. Az elvégzett tevékenységek, feladatok összefoglalása:
Ma is a videóvágással foglalkoztunk. Youtube-ról kellett az előző napon átnézett videókból letölteni tízet, majd ezeket kellett megvágni, az Insight4Life logóját beilleszteni és elmenteni. Eközben főnökünk felajánlotta, elvisz engem az orvoshoz, mert eléggé betegnek néztem ki, majd vissza is fuvarozott a munkahelyre, amiért nagyon hálás voltam. Folytattuk a videókkal kapcsolatos dolgokat, majd indulnunk kellett a Training Vision-höz, ahol a Tanárnőinkkel és a többiekkel kellett részt vennünk egy meetingen. Tartalmas volt, megbeszéltünk minden fontosabb dolgot, majd hazafelé vettük az irányt. Hivatalosak voltunk egy könnyed összejövetelre a munkatársakkal az egyik főnök házába. Két olasz diák - akik már elég régóta itt dolgoznak - a közeljövőben hazautazik és eltöltöttünk velük egy kis időt. Finom ételek és italok voltak, beszélgettünk, zenét hallgattunk, élveztük egy olasz fiú gyönyörű zongorajátékát és persze koccintottunk az ’ünnepeltekre” is. Jó hangulatú este volt és talán elég hamar vége is lett, mert a következő reggelen mindenkinek ugyanúgy munka és korán kelés.
2. Szerzett tapasztalatok: Még biztosabbak és még ügyesebbek lettünk a videóvágásban, az angol billentyűzet használatában és a közös munkafeladatok elvégzésében. A mindennapos oldalellenőrzést is mi csináltuk, ami már nagyon könnyed megy. Használtam a telefont és üzenetet is hagytam a koordinátorunknak a doktorral kapcsolatban, amire elég hamar válaszolt is nekem Petra, amiért nagyon hálás voltam neki is. Este még könnyebben ment a társalgás, bár idegen helyen voltunk, könnyed volt a hangulat és mindenki beszélgetett mindenkivel.






Péntek: Unyi Bogi

Dátum:
2012. szeptember 20.
péntek, 13. nap
10. munkanap
Munkahely:
Insight4Life
Szakterület:
Adminisztráció

1. Az elvégzett tevékenységek, feladatok összefoglalása:
A mai kicsit szomorú nap volt, hiszen egyik gyakornokunk utolsó munkanapját töltötte el. A megszokott pénteki meetingen átbeszéltük az elmúlt hét elvégzett feladatait, megterveztük a következő hét programját, és a legvégén Enrico elköszönt tőlünk. Búcsúbeszédében örömét fejezte ki, hogy megismert minket, és a legjobbakat kívánta nekünk, biztosítva minket arról, hogy megfelelően intelligensek és életrevalók vagyunk ahhoz, hogy terveinket megvalósítsuk, és olyan munkahelyet szerezzünk, amilyet igazán szeretnénk.
Mire belemerültünk volna a munkába, eljött az ebédszünet és a búcsú.
Ebéd után folytattuk a délelőtti tevékenységet: a tegnap letöltött videókat bemutattuk a többieknek, és a legjobbakat elkezdtük feltölteni az Insight4Life TV elnevezésű Youtube-csatornára, Federica segítségével. A videók nagy mérete miatt lassan zajlott a feltöltés.
Federica megmutatta azt is, hogy a már youtube-tárhelyen lévő videókat hogyan tehetjük igazán hasznossá. Azt eddig is tudtuk, hogy egy jó cím sokat jelent, de itt különösen nagy figyelmet fordítanak a videó leírására, és a címszavak kiválasztására is. Hiszen ha valaki például az abortuszról szeretne információt gyűjteni, akkor lehet, hogy a „baba”, „nem kívánt terhesség” vagy éppen a „szex” keresőszavakat fogja használni, és ezt mindet a videó címébe nem lehet feltüntetni. Így a címszavak részletezésével a keresés sokkal pontosabb, direktebb.

2. Szerzett tapasztalatok:
A második héten is sokat gyakorolhattuk az angol nyelvet, már sokszor angolul gondolkodunk. A csütörtöki búcsúparti alkalmat adott az angol szórakozási szokások megismerésére, és persze a nemzetközi kapcsolataink építésére is.
Ahogy tegnap írtam, megismertem a videók és videócsatornák fontosságát, és azt, hogy minden részletre ügyelni kell, például a keresőszavakra, rejtett hirdetésekre.
Már két hét eltelt a gyakorlatból, és érezzük, hogy hamarosan hazaindulunk. Furcsa ebbe belegondolni, hiszen még csak most jöttünk. Az Insight-nál tapasztaltak után azt beszéltük, hogy mi is szívesen maradnánk 3 hónapig itt, viszont az otthoniaktól nem tudnánk elszakadni olyan hosszú időre…



Insight4Work - A munkatársak :)