2013. szeptember 19., csütörtök

8. munkanap

Dátum:
2013. szeptember 18.
szerda, 11. nap
8. munkanap
Munkahely:
Insight4Life
Szakterület:
Adminisztráció

1. Az elvégzett tevékenységek, feladatok összefoglalása:
Mivel tegnap befejeztük a hanganyagok szerkesztését, ma új feladatba kezdtünk. Federica, az egyik olasz gyakornok megmutatta nekünk, hogyan használjuk a videó szerkesztő- és letöltő programokat. Ezeket ki is próbáltuk.
Megismertük az alapítvány marketing-eszközeit is, hiszen ez a pályázati követelményben helyet foglal. Iskolákban, interneten és a rádióban hirdetik magukat, valamint a saját Youtube csatornájukon keresztül. Itt minden videó elején feltüntetik a céglogót és néhány fontos információt.
Ilyen képet mi is használtunk, hiszen a videószerkesztő program segítségével lerövidítettünk néhány rövidfilmet, és hozzáadtuk a cég sablonképét a videó elejére.
A videóvágás után kaptunk egy hosszú excel-listát, ami a motivációs, inspiráló rövidfilmek gyűjteménye volt. A vidám, nevettető videók után kicsit új érzéssel járt az olykor megdöbbentő, olykor elszomorító, megható filmek megtekintése.
A listán szereplő videókat Gabival ellenőriztük, és kiválogattuk a legjobbakat. Igyekeztünk elkerülni az unalmas szövegeket, vagy a túlzottan sokkoló tartalmakat.

2. Szerzett tapasztalatok:
Videószerkesztésben nem voltam jártas, és az itteni letöltőprogram is ismeretlen volt számomra. Federica-val angolul beszéltünk természetesen, a bemutató után megmaradt a jó hangulat, és sokat nevettünk vele.
A programok könnyen kezelhetőek, egyszerű és rövid utasításokat tartalmazó menüvel rendelkeznek. A letöltőprogramba egyszerűen csak be kell másolni a videó URL címét, ez után 2 gombnyomás, és már a megadott célmappában található meg a fájl.
A mappából kiválasztva, a szerkesztőbe helyezve egyből vágható, formázható a videó. Az első kisfilm egy 5 perces válogatás volt mindenféle ijesztgetésből, erről vágtuk ki az unalmas, elcsépelt részeket, és hagytuk meg a tényleg szórakoztató jeleneteket.
A vágás közben ügyelni kellett arra, hogy ne maradjon képkocka a kiollózott részből, és illeszkedjenek a megmaradt jelenetek. Ez akkor volt nehéz, amikor a második videóban egy folyamatos, beszéddel teli filmet kellett vágni.