2013. szeptember 19., csütörtök

8. munkanap

Dátum:
2013. szeptember 18.
szerda, 11. nap
8. munkanap
Munkahely:
Insight4Life
Szakterület:
Adminisztráció

1. Az elvégzett tevékenységek, feladatok összefoglalása:
Mivel tegnap befejeztük a hanganyagok szerkesztését, ma új feladatba kezdtünk. Federica, az egyik olasz gyakornok megmutatta nekünk, hogyan használjuk a videó szerkesztő- és letöltő programokat. Ezeket ki is próbáltuk.
Megismertük az alapítvány marketing-eszközeit is, hiszen ez a pályázati követelményben helyet foglal. Iskolákban, interneten és a rádióban hirdetik magukat, valamint a saját Youtube csatornájukon keresztül. Itt minden videó elején feltüntetik a céglogót és néhány fontos információt.
Ilyen képet mi is használtunk, hiszen a videószerkesztő program segítségével lerövidítettünk néhány rövidfilmet, és hozzáadtuk a cég sablonképét a videó elejére.
A videóvágás után kaptunk egy hosszú excel-listát, ami a motivációs, inspiráló rövidfilmek gyűjteménye volt. A vidám, nevettető videók után kicsit új érzéssel járt az olykor megdöbbentő, olykor elszomorító, megható filmek megtekintése.
A listán szereplő videókat Gabival ellenőriztük, és kiválogattuk a legjobbakat. Igyekeztünk elkerülni az unalmas szövegeket, vagy a túlzottan sokkoló tartalmakat.

2. Szerzett tapasztalatok:
Videószerkesztésben nem voltam jártas, és az itteni letöltőprogram is ismeretlen volt számomra. Federica-val angolul beszéltünk természetesen, a bemutató után megmaradt a jó hangulat, és sokat nevettünk vele.
A programok könnyen kezelhetőek, egyszerű és rövid utasításokat tartalmazó menüvel rendelkeznek. A letöltőprogramba egyszerűen csak be kell másolni a videó URL címét, ez után 2 gombnyomás, és már a megadott célmappában található meg a fájl.
A mappából kiválasztva, a szerkesztőbe helyezve egyből vágható, formázható a videó. Az első kisfilm egy 5 perces válogatás volt mindenféle ijesztgetésből, erről vágtuk ki az unalmas, elcsépelt részeket, és hagytuk meg a tényleg szórakoztató jeleneteket.
A vágás közben ügyelni kellett arra, hogy ne maradjon képkocka a kiollózott részből, és illeszkedjenek a megmaradt jelenetek. Ez akkor volt nehéz, amikor a második videóban egy folyamatos, beszéddel teli filmet kellett vágni.



1 megjegyzés:

  1. Látszik, hogy nem unatkoztok, van dolgotok bőven! Az különösen értékes, hogy ezek kiválóan illeszkednek az általunk is tanult tárgyakhoz. Szépen kielemezzük majd őket! Mi igyekszünk hasonló gyakorlatias szituációkat felépíteni, megoldani, és úgy ítélem meg egyre ügyesebben igazodunk el a feladatainkban. Érdeklődéssel olvassuk a beszámolóitokat, mert mi is hasznosítjuk a tapasztalataitokat! További eredményes szép napokat, kitartást kívánunk!
    Üdvözlettel: Galántai Tamás

    VálaszTörlés