2013. szeptember 12., csütörtök

Első nap az Insight4Life-nál

Mivel innentől a munkanapló tartalma és a blog bejegyzései nagyjából egyezni fognak, ezért inkább a munkanaplóból fogunk idézni a blogba. Íme az első nap az Insight4Life-nál, ahol Bianka, Gréti, Gabi és Bogi dolgozunk együtt.

1. Az elvégzett tevékenységek, feladatok összefoglalása:
Érkezésünkkor a mentorunk fogadott bennünket, leültünk egy asztalhoz, ahol előadást tartott nekünk a marketingről, ennek eszközeiről és fontosságáról – angol nyelven. Érdekes tapasztalatot gyűjtöttünk, hiszen korábban már tanultunk erről magyarul, mégis a hozzászólásainkat, gondolatainkat a témával kapcsolatban nehéz volt angolul kifejezni. Ez után megismerkedtünk a helyi szokásokkal, a szünetekkel, a munkaeszközökkel és a munkatársakkal. Több olasz diákkal fogunk együtt dolgozni, és persze van néhány felnőtt, brit munkatárs is. 10 órakor kezdjük a munkát minden nap, délután 5 óráig tart a munkaidő. Délután 1 és 2 óra között tartjuk az ebédszünetet.
Mivel ez egy számítógéppel végzendő munka, ezért minden órában el kell hagyni a gépet 10 percre, hogy szemünket és elménket is pihentessük kicsit.
A számítógépek különböző gyártmányú laptopok, Windows7 és Windows8-as operációs rendszerrel.
Itt teljesen más a munkamorál, mint Magyarországon, de szerintem még az átlag angol munkahelyektől is különbözik. A mentorunk azt vallja, hogy igazából nem baj, ha valamit rosszul csinálunk, mert a hibát könnyebben megjegyezzük, és soha nem követjük el újra. Éppen ezért az előadás után egyből a „mélyvíz” következett – a cég egyik honlapját kellett a korábban átbeszélt eszközök alapján szemügyre venni. Természetesen nem tudtuk teljes körűen megoldani a feladatot, de ez az a filozófia, amit a mentorunk követ: ha hibázol, jobban tanulsz belőle.

2. Szerzett tapasztalatok:
Az előadáson hallottak alapján mélyíthettük eddigi tudásunkat a marketingről, eszközeiről, fontosságáról. Az egész előadást egy példa kísérte: 3 féle, különböző árkategóriájú konyhai tisztítót elemeztünk külső, belső tulajdonságok és az ár alapján. Szóba került a "2 Font-os élmény" (2 pounds experience), amit a 2 fontért vásárolt konyhai tisztító nyújt, és még rengeteg, a témával kapcsolatos probléma megbeszélésre került angol nyelven.
Megismertük a Windows8-as rendszert, valamint a leendő „munkaterületünk”, a honlapok működését és filozófiáját is. A honlapok különböző lelki támogatást nyújtó hanganyagokat tartalmaznak, támogató videókat, vicces fotókat, inspiráló idézeteket. Ezek mindegyikét a csapat nagy odafigyeléssel válogatja össze.
Az olasz diákokkal is együtt kellett működnünk, itt is nehézség volt az erős akcentus, de hamar megszoktuk a nyelvi különbségeket, és jó hangulatban zártuk az első napot.



3. Szótár:
4P                                                A négy „pé”
Product                                       Termék
People                                         Célközönség (ebben az értelemben)
Price                                            Ár
Position                                       A Termék elhelyezkedése a piacon
Market                                        Piac
Marketing                                    „Piacozás”, a termék népszerűsítésével foglalkozó folyamat
Deceive                                       Megtévesztés
Intangible                                    Eszmei érték, kézzel nem megfogható

Psychical                                     Lelki


------------------------

A munka után ismét bementünk a városba. Szeretünk buszozni, itt a buszozás is élmény :)
Mikor hazaértünk, találkoztunk Barbival és Adéllal, akik a Sue Ryder egyik bútorboltjában fognak dolgozni. Elmondásuk szerint nagyon kedvesek voltak az ott dolgozók, a lányok élvezték az első napot. Nekik a fehér blúz-fekete nadrág kötelező, fekete zárt cipővel. Első nap megismerkedtek minden eszközzel ott, segítettek a termékek beárazásában, és hasonló könnyebb feladatokat bíztak rájuk.

Vacsorára vega-penne volt, süteménnyel. Sokat beszélgettünk a házinéninkkel, rengeteg vicces dolgot mesélt a legjobb barátjáról, Robról. Rob fénykorában igazi londoni punk volt, és együtt millió vicces élményen mentek keresztül. Nagyon sokat nevettünk, ami kicsit oldotta a munkahelyen felgyülemlett feszültséget. Mert azért, valljuk be, az embernek rosszul esik, ha hibázik és ezt jól az orra alá dörgölik. De bízunk abban, hogy ez valóban a hasznunkra fog válni, és ma igyekszünk még jobban teljesíteni ott. :)



P.s.: Örömmel tapasztaljuk, hogy napi több mint 100 olvasónk van, hálásan köszönjük, hogy ennyien kíváncsiak az angol kalandunkra! Legyen mindenkinek szép napja!


forrás: latesthdwallpaper.com


2 megjegyzés:

  1. Klassz! Mi itthon a lányokkal a tervezés kapcsán szintén érintettük a 4P marketing eszköztárát, nem sejtve, hogy "párhuzamosan" haladunk. Köszönjük a napi híradásokat. Beépítjük a napi gyakorlati foglalkozásainkba. Gyűjtsetek sok-sok élményt tapasztalatot! A cél, amit kitűztetek már most látszik, hogy megvalósul. Üdvözlettel: Galántai Tamás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tanár úr, nagyon köszönjük hogy írt nekünk! Jól esik hogy gondol ránk :) Igyekszünk gyakran jelentkezni, hogy ne okozzunk csalódást a beígérthez képest :))
      Ma is nagyon izgalmas napot zártunk, hamarosan jön az új bejegyzés.
      Jó munkát kívánunk a Tanár úrnak és az osztálytársainknak is :)
      Üdvözlettel: 14/Ü

      Törlés