2013. augusztus 29., csütörtök

Ismerd meg Portsmouth-t!

Ezennel ünnepélyesen is megnyitom az utunkon végigkísérő blogot!
Igyekszünk minél gyakrabban tartalmat tölteni ide, akár képeket, akár rövid gondolatokat, akár részleteket a munkanaplóinkból.
A rövid felvezetés után leírom, valójában mi is a blog célja, kik vagyunk mi (persze csak röviden), és rögzítek néhány fontosabb információt a célállomásról.

Notes from Portsmouth

A székesfehérvári Belvárosi I. István Középiskola Hunyadi Mátyás tagintézményének ügyintéző titkár szakos tanulóiként indultunk a Leonardo da Vinci mobilitási projektben pályázatunkkal, amit Dusnoki Tímea tanárnő állított össze számunkra. A projektben szakmai gyakorlati lehetőséget nyertünk Nagy-Britanniába, azon belül is Anglia egyik kikötővárosába, Portsmouth-ba. 
A projekt egyik elvárása, hogy élményeinket, tapasztalatainkat vezessük internetes naplón, ami szerintem nem csak nekünk és a pályázat kiíróinak, hanem az itthoni barátoknak, családoknak, iskolatársaknak is érdekes lehet. 
Nyomon követhető lesz minden napunk; hogyan fejlődünk szakmailag és emberileg egyaránt.

Rólunk

A csoport 11 diákból és 2 kísérő-felkészítő tanárból áll. Mi, diákok a Hunyadi Mátyás tagintézmény 14.Ü osztályába járunk, ez a második évünk az itt indult OKJ-s tanfolyamon. Mindkét felkészítő tanár, Török Rózsa és Stadler Andrea is az iskolánkban tanít, jól ismerjük már egymást. 
A diákok névsora pedig:
  • Balázsi Barbara
  • Harmath Petra
  • Imrik Bianka
  • Kiss Erzsébet
  • Krasztyin Mónika 
  • Marcinka Dorottya
  • Reich Gréta
  • Simicska Gabriella
  • Unyi Boglárka
  • Varga Ramóna
  • Vári Adél
Mindannyian beszélünk angolul, más-más szinten. Az utazó csoportban van olyan, aki egy éve tanulja a nyelvet, de vannak olyanok is, akik már több mint 10 éve. Egymást segítve viszont nem hiszem, hogy ez problémát fog jelenteni :)


The Destination: Portsmouth

Portsmouth a délkelet-angliai régióban fekszik, Hampshire megye 2. legnagyobb városa. A félszigeten és szigeten is fekvő városka kisebb, mint Székesfehérvár (Portsmouth területe 40,25 km², míg Székesfehérváré 170,89 km²), azonban népsűrűsége kb. négyszerese szerény Fehérvárunkhoz képest.
Portsmouth 103 km-re fekszik Londontól.
A város érdekessége, hogy jelentős hadi kikötő, így otthont ad a világ legrégebbi, még használatban lévő tengeralattjáróinak, valamint otthont ad még néhány olyan híres csatahajónak mint az HMS Warriornak, és a blog fejlécén is látható zászlós csatahajónak, az HMS Victorynak is. Az ország jelentős tengerészeti központja.
További látnivalóiról inkább később írnánk, személyes tapasztalatainkat és saját fotóinkat felhasználva a leíráshoz.

Ami még fokozza az izgalmat, azok a köztudott tények, miszerint az angolok a bal oldalon vezetnek és haladnak; az időzónák miatt ott egy órával kevesebb van mint nálunk; és önmagában az a tény, hogy angolul kell élnünk mindennapjainkat, munkába járni, buszozni, bevásárolni - nem fogunk unatkozni, abban biztosak vagyunk...

Felső sor: Harmath Petra, Vári Adél, Simicska Gabriella, Krasztyin Mónika, Stadler Andrea, Török Rózsa.
Alsó sor (patkó...): Marcinka Dorottya, Unyi Boglárka, Reich Gréta, Varga Ramóna, Balázsi Barbara, Kiss Erzsébet, Imrik Bianka.






 Üdv,

Bogi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése